UNIÓ MUSICAL DEL FONDÓ DE LES NEUS (LA "MÚSICA")
 La banda de música del Fondó va ser fundada allà per 1890 tenint un primer director anomenat Sagrament. El 1900 el seu successor va ser el tio Antonio Pujalte, el tio "Tonico" el Barber, natural d'Aspe i establit a Fondó fins a 1908. Des d'ací fins a 1914 hi ha un altre directorArturo Cañizares, i per eixos anys va aparéixer a Fondó un personatge especialManuel Pérez Mas, el mestre, natural de Crevillent i que es dedicava a la fabricació artesanal i venda d'espardenyes. La seua formació musical pel que sembla li venia del servici militar, i a la tornada del mateix a Crevillent ja havia dirigit la banda del Quinze. Ací va assumir la preparació en solfeig de molts jóvens que després portaria a una banda nova que va fer debutar mentres continuava existint l'anterior que es dissoldria formant-se una sola a partir de músics d'ambdós bandes.
Cap al 1920 després d'un període de crisi la direcció de la banda va ser assumida per Olegario Bellot i un poc més tard en 1921 sota la protecció del Sindicat Catòlic Agrari D. Manuel Pérez va assumir novament la direcció. Cap al 1927 es va crear una nova Societat Artística Cultural el president de la qual va ser José Antonio Miralles anomenada jocosament "L'oroneta" que deslligava la banda del Sindicat.
D. Manuel Pérez Mas va seguir dirigint la banda pràcticament fins a la seua mort en 1949. Després de la desparició del mestre li va succeir com a directorAntonio Pastor "Jeroma" que era músic (clarinet i saxo) de la banda. Només va estar dos anys, fins al 1950.
Aleshores amb la tutela de l'Ajuntament i l'empenta de l'alcalde Indalecio Tortosa va assumir llavors la direcció de la bandaJusto Iñesta durant una desena d'anys. Durant esta etapa va haver-hi alguns músics de la banda que van recalar com a músics professionals en bandes militars. Després d'esta etapa la banda es pot dir que va desaparéixer pràcticament.
I va ser cap a 1978 ja en època democràtica quan va renàixer, esta vegada de nou sota la direcció d'Antonio Pastor "Jeroma" . En 1980 va debutar la banda.
En abril de 1983 va assumir la direcciónRafael Asensi, -un músic d'Alacant- fins a 1984 que provisionalment li va succeirEnrique Pastor i després des de 1984 fins a 1987Antonio Esteve Varó, músic militar. Després novament li va succeir Enrique Pastor col·laborant amb ell d'una manera especial Severino Miralles, també músic militar eixit de la "música" del Fondó. Amb posterioritat la direcció de la "música" va ser exercida per un altre músic del Fondó i també músic militar,Juan Pastor ("Juanico"). En esta última etapa és de destacar l'enorme quantitat d'educands i educandes que des de la banda han donat el bot als corresponents conservatoris de música per la qual cosa a més de gran en la seua composició numèrica es pot dir que ha augmentat enormement en preparació i qualitat. Un d'ells és qui ha substituït Juan Pastor en la direcció de la banda. Es tracta deEmilio Alpera, músic i professor de música d' Ensenyament Secundari per oposició i a mes a mes completant estudis de direcció de banda a València.
Justo Iñesta Pérez, director 1950-1963
Antonio Pastor "Jeroma", director 1948 -1950;1980-1983
Juan Pastor, director
Emilio José Alpera Alted, director desde 2001
La llum eléctrica, les pintures
Carrers i Alcaldes
L'escola
El vi del Fondó
fondoneus006006.jpg fondoneus006005.jpg fondoneus006004.jpg fondoneus006003.jpg
La "Música"
fondoneus006001.jpg e01-cas.gif
Tornar a la portada